Dodaj swój komentarz

gru

małe podsumowanie

Niemcy
Niemcy, Frankfurt am Main

podsumowanie niebawem, jak odeśpimy;)
postaramy się w jednym miejscu zebrać wszystkie polecane przez nas adresy, miejscówki, ceny i co tam uznamy, że może być przydatne;))))

Antigua
Casa Amarilla, zdecydowanie najczystszy hostel w Gwatemali, sprzątany " bez przerwy", śniadanie w cenie, piękny taras, piękny widok polecamy http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g295366-d653747-Reviews-The_Yellow_House-Antigua_Sacatepequez_Department.html
Hostel Tropicana - hostel z basenem, trochę droższy, nie spalysmy tam, ale zagladalysmy, wyglada rownież bardzo fajnie, miejsce z duża ilością backpackerow
Jedzenie: w weekend warto zjeść na straganach rozkladanych na Placu przy kościele Señora de la Merced

Livingstone
Hotel Salvador de Gaviota, na uboczu, z prywatną, czystą plażą ( ewenement w tym miasteczku), prowadzony przez lokalsów, jednak namawiamy na prywatny bungalow a nie dzielenie łazienki http://www.hotelsalvadorgaviota.com
Casa de la Iguana - nie nasz typ, ale bungalowy sa czyste i jak ktoś podróżuje sam i szuka towarzystwa międzynarodowego to na pewno go znajdzie, dla nas za mało lokalnie, za mało "prawdziwie" http://www.casadelaiguana.com
Hotel Casa Rosada, byłyśmy tam tylko na dobrej kawie, ale 20 dolarów za pokój w tej fajnej miejscówce z ładnym widokiem i pomostem, to dobry deal http://www.hotelcasarosada.com
Jedzenie: Gaby! Gaby! Gaby !

Flores
Hotel Aurora moze byc cieżko znaleźć ( poprzednia nazwa Doña Goya 2 i znajduje się obok Doña Goya 1 nie każdy wie, że zmienił nazwę i właścicieli)
Większość osob udaje się do Los Amigos, faktycznie przestrzeń " wspólna" urządzona jest bardzo ładnie, nas odstraszał jednak zapach wilgoci w pokojach....mozna tam wpaść na piwo...;)

Jedzenie: we Flores warto zjeść wieczorem na Maleconie, duży wybór lokalnych przekąsek w mega niskich cenach, stragany rozkładają sie ok 18...

San Pedro Lake Atitlan
Zoola - mekka backpackerow, naszym zdaniem nie wart swojej ceny, w pokojach śmierdzi stechlizna, jak ktoś koniecznie chce miec basen to lepiej zeby tam wpadł na drinka do baru;)
Hotel San Antonio, świetny hostel polecamy http://www.travbuddy.com/Hotel-San-Antonio-v752668
Nasi znajomi chwalili rownież Gran Sueño oraz Nahual Maya

Jedzenie: polecamy TacoMex

transport - na krótkich trasach sprawdzą się lokalne, kolorowe chickenbusy, bo są praktycznie za darmo;))) jednak wytrzymanie w tym środku transportu dłużej niz 3 godziny zasługuje na medal/order/ oklaski/podziw
Na dłuższych trasach polecamy firmę przewozową Litegua oraz Maya de Oro. Z Fuente del Norte mamy złe doświadczenia

kiclaw
kiclaw - 2014-12-03 17:33
Już? Ale ten czas szybko leci...

zwiedzili 4% świata (8 państw)
Zasoby: 70 wpisów70 79 komentarzy79 263 zdjęcia263 0 plików multimedialnych0

Nasze podróżewięcej